Aparcar a Mallorca i Santanyí

Així pot baixar la tensió sense la necessitat d'un metge

Es desplaça per Mallorca, Palma, Llucmajor o Campos amb cotxe, propi o de lloguer? En realitat no importa on vulgui aparcar a Mallorca, l'únic que importa és que tingui en compte alguns aspectes. Com a metge, li puc assegurar que els imports de les multes a Mallorca, que oscil·len entre els 90 i 180 €, poden originar-li una pujada de la tensió galopant.

A l'hora d'aparcar a Mallorca cal tenir en compte:

Mai aparqui on vegi línies grogues. Aquestes signifiquen que està prohibit l‘aturada i l'estacionament.

Les marques blaves indiquen que pot estacionar el seu cotxe per un temps determinat. Cerqui el parquímetre més proper i posi el tiquet ben visible en el quadre de comandament.

En els carrers estrets solen trobar-se senyals de prohibició d‘aturada i estacionament en ambdós costats depenent del mes. Sota el senyal hi ha indicats els mesos en què està prohibit l‘aturada i l'estacionament en cada costat. Normalment, aquesta prohibició canvia cada tres mesos de costat als carrers estrets dins de les poblacions mallorquines.

Li recomanem que replegui el seu retrovisor exterior si aparca en un carrer estret.

Si malgrat tot, la policia li troba i el pes de la llei cau sobre vostè, pot aconseguir un descompte del 50% si paga la multa a l'instant. No sempre s‘informa al conductor estranger sobre aquest reglament. Recorda-ho i insisteixi en els seus drets. Les multes a Mallorca es poden pagar a la Comissària de la Policia Local responsable, o per transferència bancària. Les dades bancàries estan indicades en el dors de la multa.

A Mallorca, no sempre hi ha un garatge darrere de les portes i entrades. En principi pot aparcar davant d'una entrada, tret que en ella o en la paret, just al costat,

Zona d’aparcament amb alternança

No importa si condueix el seu propi cotxe o un de lloguer a Mallorca. Tingui en compte les següents normes bàsiques del reglament de circulació.

Velocitat màxima. Aquesta és de 50 km/h dins les poblacions, 90 km/h per carreteres, 100 km/h en autovies i 120 km/h en autopistes.

Alcohol. Les taxes màximes d'alcohol permeses en sang i aire expirat són de 0,5 g/l i 0,25 g/l respectivament. En cas de conductors novells i professionals les taxes màximes d'alcohol permeses en sang i aire expirat són de 0,3 g/l i 0,15 g/l respectivament. La policia és molt estricta en aquest aspecte.

Particularitats en cas de motoristes. El motorista que sobrepassi la taxa d'alcohol de 0,2 g/l serà sancionat amb una multa, i a més, fins i tot podria anar a la presó. La broma li pot costar com a mínim uns 500 €.

Prohibició sobre l’ús de telèfons mòbils. Queda prohibit usar el telèfon mòbil durant el repostatge i la conducció. Tampoc està permès l'ús de auriculars. Únicament es pot parlar per telèfon si es disposa un dispositiu de mans lliures instal·lat. Durant el repostatge cal apagar a més la ràdio i les llums. Aquestes infraccions seran sancionades amb multes de fins a 300 euros.

Obligació de portar el cinturó de seguretat. És obligatori l‘ús del cinturó de seguretat. L'incompliment es sancionarà amb una multa.

Armilles reflectants. Cada cotxe ha de portar dues armilles reflectants al seu abast a l'interior del vehicle (no en el maleter). En cas d'avaria en carretera, autovia o autopista és obligatori posar-se l'armilla reflectant. Asseguri's que en el seu cotxe hi hagi les dues armilles obligatòries, sobretot si condueix un cotxe de lloguer.

Rotondes. Els vehicles que circulen per la rotonda tenen preferència.

Telèfons d'emergències. Generalment poden marcar-se directament sense prefix des d'un mòbil estranger si està connectat a una xarxa espanyola. Els telèfons d'emergències són els mateixos per tota Espanya.

hi hagi un senyal de prohibició.

Bombers Mallorca 085

Policia Local Mallorca 092

Guàrdia Civil Mallorca 062

Policia National Mallorca 091

Ambulància Mallorca 061

Emergències generals Mallorca i Espanya: 112

Servicio de emergència Mallorca: 900 666 888

Salvament i seguretat marítima Mallorca 900-202202

Creu Roja Mallorca 971-202222

Ambulància veterinària 610-500700

Comunidad de mèdicos

(+34) 971 642 111

Carrer d´en Llaneras 2

07650 Santanyí

info@medizincentrumsantanyi.com

_______________________

Horari de consulta

_______________________

Dr. med. Manfred Schlüter

Correu electrònic al Dr. Schlüter

Metge especialista

Ortopèdia & medicina esportiva

acupuntura

de dilluns a divendres:

10:00 a 12:00 h

i amb cita prèvia

Cridada d´emergències
(+34) 636 296 378
_______________________

Dr. med. M. E. Rösel

Correu electrònic al Dr. Rösel

Metge especialista

en medicina general

de dilluns a divendres:

09:00 a 13:00 h

i amb cita prèvia

Cridada d´emergències
(+34) 697 339 549

_______________________

Copyright: MedizinCentrum Santanyi