La història de les sales de consulta i tractament del centre mèdic a Santanyí

La història de la vila de Santanyí es remunta a molts segles enrere. Les troballes prehistòriques ens diuen que aquesta regió ja va ser poblada en temps llunyans.

Els primers documents on surt Santanyí, ho trobem amb el nom de SanctiAini i aquests daten de l'any 1236. Aquest nom corresponia a una de les possessions. A mesura que la regió  va ser colonitzada en va cristal·litzar la població de Santanyí. El 1300 el rei Jaume II va concedir a Santanyí els drets forals.

A partir del segle XIII Santanyí va ser objecte de constants atacs de pirates. Tota la regió al voltant de Santanyí va patir, durant molt de temps, els efectes d'aquests assalts.

Al llarg dels segles, Santanyí ha sabut conservar la manera de viure mallorquina. Des de 1960, també aquest municipi, ha adquirit cada vegada més un major grau de renom i popularitat entre els visitants de Mallorca. Avui dia, és un dels llocs més populars de Mallorca, en part pel seu mercat típic mallorquí. També el bonic poble pesquer de Cala Figuera pertany al municipi de Santanyí.

La casa que allotja l'actual centre mèdic, al carrer Llaneras nº 2, hi  va ser construïda en el1889 i es va fer servir, en principi, com habitatge. Posteriorment, en van instal·lar diferents tallers artesanals. A mitjan dels anys 80 hi havia en la planta baixa una botiga de sabates que amb els anys va donar pas a un comerç de materials per a la construcció. Quan la situació econòmica del sector de la construcció va fer necessari una expansió i, per consegüent la mudança a un altre local, l'edifici va ser desallotjat.

L'any 2000 el metge alemany, especialista en ortopèdia, el Dr. med. Katthagen va llogar els espais buits i, amb l'ajuda d'un despatx d'arquitectes els va reformar en un consultori d'ortopèdia amb radiologia. El Dr. Katthagen va donar molta importància al fet que els treballs de reforma respectessin la construcció d’estil mallorquí de l'edifici.

L'any 2008, el Dr. Katthagen va conèixer al metge especialista de medicina general, el Dr. Miachel E. Rösel, i va decidir cessar la consulta de radiologia per reformar-ne els espais que ocupaven, i  transformar-los en sales de consulta i tractament de medicina general.

Les noves sales de consulta i tractament van obtenir la certificació de la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears .

Per tant, des de l'any 2008, el consultori comú Medizin Centrum Santanyí realitza en tot el sud-est de Mallorca tractaments d'ortopèdia, traumatologia i medicina esportiva, duts a terme pel Dr. med. E.-W. Katthagen, així com totes les prestacions mèdiques de la medicina general per part del Dr. E. Rösel. Tots dos metges presten els seus serveis a les sales de consulta, així com en visites d'emergències i a domicili.

Les radiografies necessàries per al diagnòstic es realitzen en un centre proper del Medizin Centrum Santanyí .

La valoració de les imatges segueix sota la responsabilitat del Dr. Katthagen qui, a partir dels resultats obtinguts, inicia les mesures imperatives immediatament i les teràpies corresponents.

El Medizin Centrum Santanyí està obert a una possible expansió de les àrees mèdiques.
El nom Santanyí es deriva del nom llatí "Sancti Agnini", l'ovella santa.
L'ovella segueix formant part de l'actual escut de la ciutat.
La "Porta Emmurallada" , resta històrica de la fortificació de la ciutat Santanyí, és avui un punt de trobada molt popular.
Especialment a l'estiu, el mercat de Santanyí atreu tant els vilatans com els residents i visitants. Situat en el centre històric, on es venen fruites i verdures, flor de sal, bijuteria, artesania, productes de pell i moltes coses més.
Si vostè vol degustar i comprar especialitats de Mallorca, Santanyí és el lloc idoni. L'oferta per realitzar les seves compres es complementa amb un gran nombre de botigues de moda i restaurants.

La telenovel·la “Verbotene Liebe“ en el Medizin Centrum Santanyí

El 2011, les sales de consulta a Santanyí es van fer servir de decorats per a les seqüències de la telenovel·la alemanya Verbotene Liebe que es van rodar a Mallorca. El director buscava un consultori mèdic que tingués ambient mallorquí. En els dies de rodatge es va modificar la façana i en els despatxos dels mèdics Dr. Michael E. Rösel i Dr. med. E.-W. Katthagen va exercir la medicina el metge mallorquí Dr. Ricardo Mendes, interpretat per Daniell Sellier en la sèrie de la primera cadena de la televisió alemanya.

El Medizin Centrum Santanyí col·labora estretament amb metges mallorquins i alemanys de diferents clíniques especialitzades de Mallorca.

A més a més, de consultes en pediatria, li proporcionem el contacte amb especialistes pediatres si així ho desitja; o si, des d'un punt mèdic, cal i és aconsellable per a la salut del seu fill durant les seves vacances.

Comunidad de mèdicos

(+34) 971 642 111

Carrer d´en Llaneras 2

07650 Santanyí

info@medizincentrumsantanyi.com

_______________________

Horari de consulta

_______________________

Dr. med. Manfred Schlüter

Correu electrònic al Dr. Schlüter

Metge especialista

Ortopèdia & medicina esportiva

acupuntura

de dilluns a divendres:

10:00 a 12:00 h

i amb cita prèvia

Cridada d´emergències
(+34) 636 296 378
_______________________

Dr. med. M. E. Rösel

Correu electrònic al Dr. Rösel

Metge especialista

en medicina general

de dilluns a divendres:

09:00 a 13:00 h

i amb cita prèvia

Cridada d´emergències
(+34) 697 339 549

_______________________

Copyright: MedizinCentrum Santanyi